Carlos Sainz, a Ferrari pilótája a harmadik helyen végzett a Miami Nagydíjon. A spanyol pilóta elismerte, hogy a vasárnapi versenyre sem jött rendesen helyre a nyaka a pénteki balesete után.

Carlos Sainz a harmadik helyen ért célba a 2022-es Forma-1-es Miami Nagydíjon. A spanyol pilóta a második helyről rajtolhatott, de Max Verstappen a start után megelőzte őt. Helyét már csak Sergio Perez veszélyeztette, de a mexikói nem tudott előzni. Sainz a pódium harmadik fokára állhatott fel.

Sainz pénteken összetörte a Ferrarit. A második szabadedzésen törte össze az autóját a második szektorban. A , gumi helyett azonban a betonfalnak csapata. Sainz bevallotta, hogy nem teljesen jött helyre a nyaka. Ez még a futamon is hátráltatta a spanyolt.

“Voltam már jobban is. A pénteki balesetem után még mindig fájt a nyakam a verseny előtt, de össze kellett szorítanom a fogamat, és a versennyel kellett foglalkoznom. Sergio-t nagyon nehéz volt magam mögött tartani. Különösen a közepes gumikon, de a dobogós helyezés így sem rossz eredmény – ennél azonban többet akarok.”- árulta el Carlos Sainz.