Pénteken még úgy tűnt, hogy a Mercedes talán magára találhat Miamiban. Szombaton minden reményük szertefoszlott. Az időmérőn és a futamon sem tudtak versenyre kelni a Red Bull és a Ferrari csapattal. Toto Wolff szerint a csapat a senki földjén találta magát.

Toto Wolf pilótái Miamiban az ötödik és hatodik helyen végeztek. A Red Bull és a Ferrari mögött talán ez volt a maximum. George Russell merész stratégiát választott. Kihasználta a biztonsági autós fázist. Lewis Hamilton nem tudott mit tenni a friss gumikkal érkező csapattársa ellen. Így a brit csak a hatodik lett. A futam után az osztrák csapatfőnök értékelte a látottakat.

“George sokáig hajtott a kemény gumikon. Abban bíztunk, hogy lesz egy biztonsági autós fázis. Ez viszont Lewis-nak nem jött jól. Emiatt pozíciót vesztett. Összességében nem vagyok se csalódott, de boldog sem. Mi vagyunk a harmadik erő és a senki földjén autózunk. Erősek voltunk pénteken. Meg kell vizsgálnunk, hogy miért estünk ennyire vissza. Itt tartunk. Az időmérőn lassúak vagyunk, de szereztünk pontokat. A Ferrarik és a Red Bull-ok mögött vagyunk.”- árulta el Toto Wolff a Sky Sports-nak