Lewis Hamilton nem haladékot kapott következő két futamra az ékszerei eltávolítása alól. A hétszeres bajnok ennyivel nem elégszik meg. Szerinte el fogja érni azt is, hogy minden futamon viselhesse ékszereit a futamok alatt is.

Niels Wittich versenyigazgató a melbourne-i versenyhétvége előtt hívta fel a pilóták figyelmét arra, hogy a versenyen nem hordhatnak ékszereket a futamok alatt. Továbbá a tűzálló alsógatyát is hordaniuk kell.

Miami Nagydíj előtt aztán újra előkerült a téma. A pilótákat demonstrációkra késztetett. Sebastian Vettel egy gatyát húzott fel az overalljára. A versenybírók tökéletesen láthassák, Lewis Hamilton pedig ékszerekkel és kiegészítőkkel feltankolva érkezett meg a szokásos sajtónapra. A hétszeres világbajnok haladékot kapott az FIA-tól, hogy a nehezen eltávolítható testékszereitől még nem kell megválnia a következő két futamon. Hamilton viszont azt mondta, hogy esze ágában sincs eltávolítani az égszereit.

“Felmentést kaptam ide, felmentést kapok az év hátralévő részére is. Továbbra is tárgyalni fogok erről a témáról. Nevetséges, hogy még a jegygyűrűk viselése sem engedélyezett. Legközelebb négy órát is felveszek……”- árulta el Lewis Hamilton.