Charles Leclerc, a Ferrari pilótája szerint az olasz csapatnak meg kell vizsgálnia, hogy miért fogynak el sokkal gyorsabban a lágyabb gumikeverékek az autójukon a futam alatt, mint a Red Bull-nak.

Az időmérő edzés után elmondhattuk, hogy Leclerc és Sainz vághat neki legesélyesebbként a Miami Nagydíjnak. Az új helyszínen mégis max Verstappen tudott nyerni. Hiába rajtolt Charles Leclerc. Sainz-t a rajt után előzte meg Verstappen. Leclerc pár kört még meg tudott tenni az élen. Verstappen a monacóit is megelőzte és megnyerte a futamot. Nem ez volt az első alkalom, hogy a Red Bull jobban kezelte a lágyabb keverékű abroncsokat, mint a Ferrari. Verstappen hátránya pedig már csak 19 pont Leclerc mögött

“Az elmúlt versenyek után úgy tűnik, hogy versenytempó tekintetében jobb nálunk a Red Bull. Jobban kellene gazdálkodnunk a gumikkal is. „A kvalifikációkon általában sikerül eltalálnunk az abroncsok tökéletes működési tartományát. A hosszú etapokon jobban küszködünk hozzájuk képest. Alapvetően az első öt-hat kör után elveszítettük ezt a versenyt az első gumik gyors romlása miatt.”- árulta el Charles Leclerc.