A Ferrari sem Imolában, sem Miamiban nem tudott futamot nyerni. Mattia Binotto szerint a Red Bull előnyre tett szert. Az olaszok csapatfőnöke reméli, hogy lassan elfogy a pénzük és leállítják a fejlesztést.

Öt futam után nagyon úgy tűnik, hogy a Ferrari vagy a Red Bull pilóták között dőlhet majd el a világbajnokság sorsa. A Ferrari jelenleg mindkét bajnokságot vezeti. Az előnyük viszont egyre fogy. Mattia Binotto még mindig elégedett az eddig látottakkal. Viszont úgy gondolja, hogy a rivális Red Bull csapat olyan fejlesztéseket vetett be, amivel előnyre tettek szerint.

“Mindig is azt mondtam, hogy öt futam után lehet valódi mérleget készíteni az autók versenyképességéről. Eltelt öt futam. Mindkét bajnokságot vezetjük. Ez nagyszerű. Tehát nem lehetünk csalódottak. Igaz, hogy a Red Bull az év eleje óta fejlesztette az autóját. Olyan frissítésekkel álltak elő, amelyek az elmúlt két futamot nézve néhány tizeddel gyorsabbak lettek. Folyamatosan fejlődnünk kell, ami azt jelenti, hogy frissítésekkel kell előállnunk. Remélem, hogy a Red Bull hamar leállítja a fejlesztést. Mivel költségvetési sapkával van dolgunk. Különben nem tudom elképzelni, hogyan csinálja ezt a Red Bull.”- árulta el Mattia Binotto. Azt is megtudtuk, hogy a Ferrari már a Spanyol Nagydíj helyszínére frissítésekkel utazik. Remélik, hogy ezek az alkatrészek beválnak.