Jost Capito, a Williams csapatfőnöke elismerte, hogy a brit csapat is szívesen tárgyalna majd egykori munkaadójával, a Volkswagen-csoporttal arról, hogy partneri megállapodást kössenek az Audival.

Az szinte már biztosnak tűnik, hogy a Porsche a Red Bull-lal fog szövetségre lépni. Nekik már csak a közös motorprojekt részleteit kell tisztázniuk. Az Audi helyzete még tisztázatlan.

Egyes hírek szerint az Audi nem csak olyan technikai partner szeretne lenni egy csapatnál, mint például a Honda volt a Red Bull-nál. Komolyabb beleszólást akarnak a csapat életébe. Télen még arról olvashattunk, hogy az Audi felvásárolná a Mclaren csapatot. Az üzlet meghiúsult. Részben azért, mert Zak Brown meggyőződése szerint az általa irányított Racing divízió értéke, amibe az F1-en kívül az IndyCar, Extreme E tartozik. Ennek értéke lassan elérni az 1 milliárd dollárt. Egyes hírek szerint az Audi ‘csak’ 500 millió dollárt szánt volna a felvásárlásra.

A napokban olyan híreket hallhattunk és olvashattunk, hogy az Aston Martin és a Sauber is ott lehet az Audi „bevásárlólistáján”, a McLaren mellett az F1 másik független csapata, a Williams sem szeretne kimaradni a buliból. A Williams utoljára 2000 és 2005 között élvezett teljes gyári támogatást. Akkor a BMW gyári csapata volt.

“Minden egyes csapat számára nagyon érdekes lehetőség egy gyártóval való közös munka. Egyelőre azonban nincsenek még konkrétumaink. A motorformulát sem véglegesítették még. Ahogyan én tudom, a VW-csoport döntései az új szabályzaton is múlnak majd, de szerintem az előttünk álló pár hétben ezek kikristályosodnak majd. Amennyiben ezeket sikerül véglegesíteni, természetesen mi is tárgyalni fogunk velük.”- árulta el Jost Capito a német F1-Insidernek