A Liberty Media elnöke, Greg Maffei kijelentette, hogy a száguldó cirkusz jelenleg tíz istállóra van berendezkedve. Nem tervezik a csapatok létszámának növelését. Miért?

Egyre többet hallani arról, hogy az Alfa Romeo felvásárlásával tavaly szemező Michael Andretti saját alakulatával be akar szállni a királykategóriába. Az F1 vezetőinek azonban továbbra is vannak kétségeik az új projekttel kapcsolatban. A főnökök szerint értéket kellene képviselni, és stabil háttérrel kellene rendelkezni. Erről beszélt a Liberty Media elnöke, Greg Maffei:

“Ha megnézzük az F1 történetét, akkor láthatjuk, hogy akár tizenöt-húsz csapatunk is lehetne. Ez a szám viszont tízre csökkent, amikor mi megérkeztünk. A Manor ellen csődeljárás indult és csődbe mentek. Egy fontért adták el a csapatot. Most a legkisebb csapat 400 millió dollárt ér. Vagy talán többet is. Olyan számokat is láthatunk, melyek 1-2 milliárd dolláros összegekről beszélnek egy-egy csapat estében. Ez vonzotta a befektetőket, növelte az érdeklődést. Lehet, hogy egy idő múlva növeljük a csapatok létszámát. Nem hiszem, hogy erre sürgősen igény lenne. Sokan azt akarják, hogy növeljük a csapatok létszámát. Mi nem érezzük ennek fontosságát. Bizonyos esetekben problémás is volna, hiszen bizonyos helyszíneken nincs tíznél több garázs. Szóval a tizenegyedik csapat pályára állításának a dinamikája is kihívást jelenthet.”- mondta Greg Maffei.