Carlos Sainz az utolsó három futamból csak Miamiban tudott célba érni. Szerinte ez is közrejátszott abban, hogy nem tudta tartani a lépést az élen haladókkal. Úgy véli, hogy a két kieséssel nyaka és teste is elszokott az F1-es autótól.

A Ferrari spanyol pilótája a 2022-es Forma-1-es Miami Nagydíjon már a rajtnál visszaesett Max Verstappen mögé. Az első kanyart már csak a harmadik helyen vette be. Nem is jelentett a verseny alatt veszélyt Charles Leclerc-re és a rövidesen élre álló hollandra. A verseny után elismerte, hogy nem a Ferrari rossz végsebessége. Viszont az elhibázott beállításai vagy rossz gumikezelése tehető felelőssé az eredményéért. Sainz a pénteki szabadedzésen összetörte a Ferrarit. 47G-t kellett elbírnia a testének. Sainz Melbourne-ben és Imolában sem teljesítette a versenytávot. Elmondása szerint a legegyszerűbb magyarázata annak, hogy miért maradt le az élmenőkről az, hogy nem volt formában.

“Nem volt rossz az autó egyensúlya. Persze egy trükkös területről beszélünk, mert az egyenesekben nem tudtuk tartani a tempót a Red Bull-okkal. Én azonban már az első etap után sem éreztem magamat 100%-osan. Talán azzal, hogy kihagytam az elmúlt két versenyt, a nyakam és a testem is elszokott egy kicsit az F1-es autóktól. Közel egy hónapja nem teljesítettem teljes versenytávot. A pénteki balesettel pedig nem tudtam mindent kihozni az autóból………”- árulta el Carlos Sainz.