Korábban már hallottuk arról, hogy a Red Bull autójának súly nem optimális. Helmut Marko elárulta, hogy Max Verstappen és Sergio Perez könnyebb autóval vághat majd neki a Spanyol Nagydíjnak. Az RB18 végre eléri a célsúlyt.

A Red Bull és a Ferrari az elmúlt öt futamon nagy csatát vívtak a futamgyőzelmekért. A frissítések nagy szerepet játszanak majd a világbajnoki cím alakulására. A Red Bull már Imolában is bevetett pár újítást. Spanyolországban a Ferrari is visz pár újítást, de a Red Bull sem ül karban tett kézzel. A bikák autója könnyebb lesz. Így Max Verstappen és Sergio Perez is jobb köridőket autózhat. Helmut Marko az F1 Insider-nek a következőket monda:

“Spanyolországban új alkatrészekkel vágunk neki a versenyhétvégének. Ezzel végre elérhetjük az optimális súlyunkat. Eddig a 798 kilogrammos minimális súly felett voltunk. Egyenrangúak vagyunk a Ferrarival. A lehető legtöbbet hoznak ki ők és mi is a csomagból. Nagyon várjuk már a folytatást. Biztosak vagyunk abban, hogy az FIA gondoskodni fog a szabályok betartásáról……”- árulta el Helmut Marko.