Az idei szezon a Ferrarik és a Red Bull-ok csatáját hozta. A bikák ez alatt két futamon is technikai gonddal találták magukat szembe. Giancarlo Minardi szerint az energiaitalos csapatnak szem előtt kell tartania azt, hogy megbízhatóság terén az új autók még okozhatnak meglepetéseket.

Jövőhéten rendezik meg a Spanyol Nagydíjat. Giancarlo Minardi számára is izgalmas hétvége lesz. Állítása szerint végleges képet Barcelonában sem kaphatunk majd az erőviszonyokról. Leclerc a szezon elején nagy előnyre tett szert, de Verstappen már elkezdett felzárkózni. Ha Verstappen nem esett volna ki kétszer, akkor már a holland vezetné a tabellát. Leclerc-nek és Verstappen-nek is fontos lesz a Spanyol Nagydíj. Minardi szerint azonban a bajnokság más területeken is változást hoz majd ezen a hétvégén.

“Fontos verseny lesz, de nem döntő. Nagyon sok verseny hátra van még. Túl korai lenne a bajnokságról beszélni. Kétségtelen, hogy a Ferrari egy kicsit le van maradva a teljesítmény tekintetében, és dolgozniuk kell, de figyeljünk egy másik tényezőre is.”- árulta el Giancarlo Minardi az OASporttal folytatott beszélgetésben..

Egyes hírek szerint a Red Bull már nagyon sok pénz elköltött, miközben az autó megbízhatósága még korántsem tökéletes. Gondoljunk csak Sergio Perez hétvégi malőrjére, ahol a mexikói alatt egyszerűen lelassult az autó egy szenzorprobléma miatt. A megbízhatóság pedig egy kulcskérdés lehet az idei szezonban. Hiába gyors egy autó, ha nem tudja befejezni a futamokat.