Valami furcsa dolog történt Miamiban. A Mercedes csapata megkérdezte Lewis Hamiltont, hogy be akar-e állni a bokszba. Hamilton erre azt válaszolta, hogy: „Te döntesz, ezt nem szabad rám bíznod”- mondta meglepetten a brit. A csapat most elmagyarázta, miért a hétszeres bajnokra hagyták a döntést.

mikor a biztonsági autó pályára gurult, Lewis Hamiltont megkérdezték, hogy ki akar-e állni a bokszba friss gumikért. A brit nem akart beleszólni a stratégiába. „Te döntesz, ne bízd rám!”- mondta Hamilton a csapatrádióban, Peter Bonnington-nak. Ezt követően Hamilton jelezte, hogy a döntéshez nem rendelkezik elegendő információval. Néhány nappal a floridai futam után ez volt az egyik téma a Mercedes eligazításán. Mike Elliott műszaki igazgató elmagyarázza, mi történt a biztonsági autó alatt. Miért akarták, hogy Hamilton hozza meg a döntést.

“Lewis-al mindig az volt a terv, hogy agresszív stratégiát választanak. Ezután jött a virtuális biztonsági autó. Azonnal behívtuk George-t. Ez volt a helyes döntés. Aztán abban a helyzetben találtuk magunkat, hogy Valtteri az ötödik helyen haladt. Lewis szorosan mögötte haladt. Lewis és Valtteri is használt gumikon haladt. George már az újakon. Lewis közel volt Valtteri-hez. Úgy érezte, hogy képes lesz őt megelőzni. Akkor gurult a pályára a biztonsági autó. Eltűnt köztük a különbség. Hirtelen ott volt mögötte George is a közepeseken. Lewis pedig a használt keményeket használta. Nehéz döntést kellett hoznunk. A biztonsági autó rosszkor jött Lewis számára. Ha behozzuk, akkor George autózik mögötte új gumikkal. Ha nem hozzuk be, akkor is veszít pozíciót. Kikértük Lewis véleményét. Nem volt rossz vagy jó válasz. Néha a pilóta jobbnak látja az abroncsokat, mint a mérnökök. Lewis végül elveszítette helyét. George megelőzte. Sajnos balszerencsés volt..”- árulta el Mike Elliott.