Lando Norris, a Mclaren pilótája szerint az FIA nem figyel a versenyzőkre. Úgy gondolja, hogy hiába tesznek javaslatot, nem történik semmi. Az utolsó futamon ezt tapasztalta. Szerinte ennek nem így kellene működnie, mivel a pilóták vezetik az autókat és hallgatni kellene rájuk.

A versenyzők finoman szólva sem voltak elégedettek a Miami Nagydíjjal. Nem a pálya vonalvezetésével akadtak gondok. Több pilóta kritizálta az aszfaltot és a rázóköveket is. Carlos Sainz és Esteban Ocon összetörte az autóját. Mind a ketten a rázóköveket hibáztatták. A pilóták már pénteken felemelték a szavukat a hiányosságok miatt. Az FIA nem tett semmit. Lando Norris szerint ez nem maradhat így.

“Valószínűleg átbeszéljük ezeket a pilótákkal és az FIA-val a következő napokban vagy Barcelonában. Tanulunk a hibákból és azt remélem, hogy ők is tanulnak abból, ami történt. Úgy gondolom, hogy mi pilótaként kicsit másképp értelmezzük a dolgokat, mint azok, akik nem vezetik az autókat. Fontos, hogy mikor tanácsot adunk, azt meghallgassák és történjen is valami. Szerintem súlyosabb következménye lehetett volna annak, hogy nincs ott a Tecpro fal.”- árulta el Lando Norris.

Planetf1