Úgy tűnt, hogy Miamiban a Red Bull kisebb tempó előnyre tett szert. A Ferrari nem maradhat tétlen, ha továbbra is küzdeni akar a bajnoki címért. Az olaszok komolyabb frissítéssel készülnek a Spanyol Nagydíjra.

A Ferrari továbbra is vezeti az egyéni és a konstruktőri bajnokságot. Charles Leclerc két, míg max Verstappen három futamot nyert. A monacói pilóta több futamot fejezett be, mit a holland kollégája. Ezért áll még az egyéni tabella élén. A jelenlegi tendencia azt sugallja, hogy a Red Bull hamarosan átveheti az irányítást mindkét bajnokságban. A Ferrari nem maradhat tétlen. A spanyol Nagydíjra komolyabb frissítéssel készülnek. A Red Bull már bevezetett fejlesztést. A z autó súlyából is lefaragtak. Így most a Ferrarin a sor, hogy erre válaszoljon. A Race arról számolt be, hogy a Scuderia új padlólemezzel készül a barcelonai futamra. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke a következőket mondta:

“A következő versenyeken rajtunk lesz a sor. a fejlesztésekkel szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni az autóból. Remélem, hogy a fejlesztések az elvárásoknak megfelelően működik. Megpróbálunk felzárkózni a Red Bull-hoz.”- mondta Mattia Binotto. A Ferrari csapatfőnöke szerint a Red Bull Imolában bevetett frissítésének köszönhetően pár tizeddel gyorsabbak lettek. Ez a versenytempóban is megmutatkozik. Főleg az egyenesekben.