A tervek szerint az Audi 2026-ban beszáll az F1-be. A pletykák szerint a német márka felvásárolná a Mclaren csapatot. Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója azonban cáfolja, hogy a Mclaren-t eladnák. Kijelentette, hogy a wokingi csapat nem eladó.

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója cáfolta azokat a pletykákat, amelyek szerint az Audi felvásárolná a wokingi csapatot. A Volkswagen-csoport leányvállalata állítólag 2026-ban debütálna a száguldó cirkuszban.

A német német autógyártó cég a múlt hónapban jelentette be, hogy 2026 -ban az Audival és a Porschéval is szeretne részesen lenni az F1-nek. Egyre valószínűbb, hogy a Porsche a Red Bull-al köt szövetséget.

Az Audi tervei egyelőre nem ismertek. Az autómárka tárgyalásokat folytatott a McLaren-el a csapat teljes felvásárlásról. Beleértve a névváltoztatást is. Amikor megkérdezték, hogy van-e esély arra, hogy az Audi teljes egészében megvásárolja a McLarent, Brown így válaszolt:

“Nem, részvényeseink nagyon elkötelezettek a McLaren mellett. Megbeszéléseket folytattunk az Audival, és nem vagyunk eladók. Mi vagyunk a McLaren F1, és továbbra is mi vagyunk a tulajdonosok. Nagyon elköteleztük magunkat a jövőnk iránt. Jól haladunk……”- árulta el Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója a RacingNews365-nek

.