Lewis Hamilton tavaly az utolsó futamon elvesztette a bajnoki címet. Elmondása szerint kiábrándult az F1-ből. Idén egyszer állhatott dobogón. A brit sokat szenved az 2022-es Mercedesszel. Többen úgy gondolják, hogy George Russell átvette az irányítást csapaton belül.

Lewis Hamilton és Max Verstappen nagy csatát vívott 2021-ben. A holland nyerte a 2021-es bajnoki címet. Hamilton elvonult a médiától és sokáig kérdéses volt a visszatérése. Februárban még azt mondták, hogy készen állnak a visszavágásra, de az idei autóval erre jelenleg kevés az esélye. A Mercedes tapasztalható problémák ellenére Russell nem teljesít annyira rosszul. Több pontot szerzett eddig, mint Hamilton. Russell jelenleg a negyedik helyen áll a pilóták bajnokságában, előnye 23 pont Hamiltonnal szemben. Giancarlo Minardi azonban nem tartja meglepőnek, hogy Russell jelenleg jobban teljesít, mint Lewis Hamilton.

“Elég csak megnézni az eredményeit az F1-et megelőző kategóriákban. Ráadásul sokáig nagyon lassú autót vezetett. Bizonyos körülmények között hasznára válik. Úgy gondolom, hogy most jobban felkészült egy gyengébb autóra, mint Lewis, aki hozzászokott ahhoz, hogy különösebb gondok nélkül vezethet rendkívül erős autókat.”- árulta el az OASport szaklapnak. Hamilton hamarabb távozhat a Mercedestől, mint gondolnánk? Minardi erre így válaszolt: “Nem tudom, majd meglátjuk. A Mercedesnél a helyzet folyamatosan változik, és Russell választása egyértelmű jelzés a jövőre nézve”.