Egyre több olyan híre jelenik meg, miszerint Sebastian Vettel visszavonul. Az Aston Martin ezt cáfolta, és kijelentette, hogy “hülyék” lennének, ha elengednék Vettel-t. A négyszeres bajnok nem érzi úgy, hogy rosszabbul vezetne, mint régen. elismerte, hogy nem igazán szeret a középmezőnyben versenyezni.

Sebastian Vettel a hétszeres bajnok fiával, Mick Schumacher-el ütközött Miamiban. Pont nélkül távozott az amerikai városból. Az év első két versenyét a koronavírus-fertőzése miatt kihagyó négyszeres bajnoknak ezzel továbbra is az imolai az egyetlen top 10-es eredménye 2022-ben, mellé két baleset társul Ausztráliából és az Egyesült Államokból. Azt az AFP-nek Miami előtt elismerte, hogy továbbra is nehezére esik motiváltnak maradnia a középmezőnyben.

“Engem a győzelem érdekel. Még nem hoztam döntést a jövőmről. Eddig el voltam kényeztetve azzal, hogy a mezőny elején küzdhettem. Tudom, milyen érzés, és elképesztő! Csapatként – és ez nem titok – szeretnénk az élen lenni, de jelenleg a mezőny végén vagyunk. Nagyon-nagyon keményen dolgozunk, de a mezőny végén egyszerűen nem kapsz jutalmat. A pályafutásom elején még nem volt ellenemre, de most a legjobb tízen kívül lenni nem az, amiért itt vagyok. Én nyerni akarok. Magasra teszem a lécet. Nem érzem úgy, hogy nem vezetek olyan jól, mint korábban.
Sokat változtam, és a tapasztalatom segít abban, hogy ne aggódjak túl bizonyos dolgokat…..”- árulta el Sebastian Vettel.