Nicholas Latifi elismeri, hogy nem tudja magabiztosan vezetni a Williams versenygépét. A kanadai pilóta nem olyan magabiztos az autóban, mint kellene.

Nicholas Latifi balszerencse sorozata a tavalyi Abu Dhabi Nagydíjon kezdődött. Az utolsó körökben összetörte versenygépét. A kanadai versenyzőt rengeteg kritika és támadás érte. Fenyegetést is kapott a közösségi médiában, amiért “megfosztotta” Lewis Hamiltont a világbajnoki címtől. Ez megtépázta a kanadai önbizalmát. Bizonytalanul kezdte a Forma-1 új szezonját. Egyelőre nem is sikerült pontot szereznie, miközben csapattársa, Alexander Albon erőn felül teljesít.

“Egyértelmű, hogy az eddigi teljesítményem nem olyan, mint amilyet szerettem volna. Imola után sikerült elég részletesen elmagyaráznom a csapatnak, hogy milyen problémáim vannak. Nincs elég önbizalmam az autóban ülve. Ez nyilvánvalóan nagyon fontos ezeknél a konstrukcióknál. Különböző okokból kifolyólag egészen egyszerűen nem vagyok olyan szinten, ahol tartanom kellene. Azt hiszem, minden egyes alkalommal, amikor a volán mögé ülök teszek egy lépést előre ezen a téren. A kezdetektől fogva trükkös az autó megértése. Nyilvánvalóan hiányzik egy kis leszorítóerő és az egyensúlyunkkal is küszködünk.”- árulta el Nicholas Latifi a Motorsportweek.com-nak.