A Mercedes az elmúlt két évben egy díva volt. George Russell úgy gondolja, hogy az idei autó már nem díva, hanem egy “gyilkos”.

Úgy tűnt, hogy a Mercedes Miamiban közelebb kerülhet az élmezőnyhöz. Pénteki szabadedzések összesítésében George Russell a leggyorsabb lett a W13-mal. Szombaton azonban, ahogy a mezőny tempója ugrott egyet, a Mercedes hirtelen eltűnt a középmezőnyben. A német csapat ugyanazon a szinten volt Miamiban, mint az azt megelőző futamokon. Russell ennek ellenére úgy véli, bőségesen van potenciál az autóban. A versenygép egyelőre rettenetesen kiszámíthatatlan.

“Igen, az autóban van erő, csak fel kell szabadítani. Úgy gondolom, továbbra sem értjük, miért ennyire megjósolhatatlan az autó viselkedése. Toto a díva szót emlegeti. Szerintem ez elbagatellizálja a valóságot. Az autó annyira kiszámíthatatlan. Amikor elkezd pattogni a kanyarokban, egy gyilkos vezetés szempontjából. Tudjuk, hogy gyors versenyautóval rendelkezünk. A pénteki nap teljesen kilógott a sorból, nem is igazán értjük, miért…….”- árulta el George Russell.