Adrian Newey a Red Bull Racing egyik kulcsfigurája. Ő az, aki minden évben megtervezi az autót. Tavaly és idén is egy gyors autót tervezett. Max Verstappen tavaly megnyerte a bajnoki címet, de ezelőtt fontolgatta, hogy elhagyja a csapatot.

A Red Bull tervezője, Adrian Newey neve az egyik legnagyobb a Forma-1-ben. A brit mérnök győztes autókat tervezett az elmúlt 10 évben. Nevéhez tizenegy konstruktőri bajnoki címével és hét egyéni cím fűződik. Az F1 történetének az egyik legsikeresebb tervezője.

Évek óta dolgozik a Red Bull-nál. Többek között Sebastian Vettel és Max Verstappen győztes autóit tervezte. A 2022-es autót is ő tervezte. Azt az autót, amivel Verstappen öt futamból hármat megnyert. Tavaly azonban elgondolkodott azon, hogy elhagyja a bikákat. A The Race -nek adott interjújában elmagyarázza, miért fontolgatta a távozást.

“Őszintén szólva akkoriban eléggé kiábrándultam az egészből. Majdnem elfogadtam a Ferrari ajánlatát, de végül nem tettem. Boldog vagyok a Red Bull-nál. Nem akartam csapatot váltani. Azért voltam kiábrándulva, mert nem tudtunk egy versenyképes autót építeni……Elvesztettem a motivációmat. Még mindig élveztem a Forma-1-et, de nem úgy, mint korábban……..”- árulta el Adrian Newey a Racingnews365 szaklapnak.