Az Alpine főnöke, Laurent Rossi szerint a csapat elég frusztrált, mivel a kétszeres világbajnok ebben a szezonban nem szerzett túl sok pontot.

Alonso öt futam alatt mindössze két pontot szerzett. Az Alpine tempója ennél ígéretesebb. Ha csak ezt nézzük a középmezőny elején találnánk a francia csapatot. Szaúd-Arábiában és Imolában sem tudta befejezni a futamot. Nem Alonso hibázott. Ausztráliában sem mondhatjuk, hogy utolérte őket a szerencse. Rossinak és Alpine-nak még van min dolgozniuk. A csapat tempója nem tükrözi azt, amit a tabellán látunk?

“Igen, ez igaz. Leszegett fejjel dolgozunk. Az időmérős tempónkat egy jó versenytempóvá kell alakítanunk. Ezt nem sikerült elérnünk az első futamokon. Értékes pontokat vesztettünk. Kompromisszumokat kell kötnünk. Másként kell beállítani az autót…….”- mondta az Alpine csapatfőnöke. Alonso és Rossi is egyetért abban, hogy a spanyolt utolérte a balszerencse. Ó, igen, persze. Mi is olyan frusztráltak vagyunk, mint ő. Csalódottak vagyunk….Remélhetőleg fordul a szerencsénk és megmutatja, milyen fantasztikus formában van.”- jelentette ki Laurent Rossi.