Andreas Seidl, a Mclaren csapatfőnöke nem érti a Mercedest. Nem érti, hogy miért kell arról beszélni, hogy egy Forma-1-es pilóta betartja-e a számára előírt biztonsági szabályokat.

Miamiban szigorítottak az ékszer szabályon. Az autóban nem sielhetnek a versenyzők ékszereket. Ezt nem minden pilóta tartja be. Lewis Hamilton pedig a sajtótájékoztatóján meg is mutatta, mennyire szívügyének tartja ezt a témát.

A brit pilóta a Monaco Nagydíjig kapott lehetőséget arra, hogy kivegye a fülébő az ékszereket. A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl azonban nem érti, miért beszédtéma egy biztonsági szabály betartása. Úgy érzi, hogy a sajtó mellett a pilóták is feleslegesen felfújták ezt az ügyet a viselkedésükkel.

“Ez a szabály már hosszú évek óta érvényben van. Más kategóriákban ez nem is vita tárgya. Ha nem szeretnéd levenni az ékszereidet, vagy ha nem akarod felvenni a tűzálló alsóneműdet, akkor egyszerűen nem vezethetsz. Ez ennyire egyszerű. Az FIA ismét felajánlotta a párbeszéd lehetőségét olyan helyzetekre, mint amikor például kicsit nehezebb lehet levenni egyes ékszereket. Mi pont ezt kértük tőlük, tetszik ez az irány, és látjuk, hogy nyílt párbeszédekkel is találhatunk mindenre megoldást.”- árulta el Andreas Seidl a Motorsport szaklapnak.