Egyre több a pletyka arról, hogy Michael Andretti beszáll az F1-be. Megpróbált támogatást szerezni a jelenlegi csapatfőnököknél. Toto Wolff azonban nincs teljesen meggyőződve arról, hogy Michael Andretti-nek helye lenne a sportágban.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff továbbra sincs meggyőződve arról, hogy Michael Andretti-nek helye lenne a sportágban. Szerinte ezzel a jelenlegi 10 csapat látnán kárát. Andretti édesapja, Mario februárban árulta el először, hogy az „Andretti Global” a 2024-ben szállna be a száguldó cirkuszba. Már engedélyt kért az FIA-tól a belépésre.

““Ha lenne egy igazi amerikai csapat egy amerikai versenyzővel, az nagyon előnyös lenne. De ma már 10 nevezésünk van. A díjalapot e 10 nevezés között osztjuk el. Jelentős összegeket fektettünk be az elmúlt 10 évben, az itt a dobogón ülő szervezetek mindegyike valószínűleg több mint egymilliárdot fektetett a Forma-1-es projektjeibe az évek során. Ennek kell lennie valami hozzáadott értékének. Ha jön egy csapat, hogyan tudja bizonyítani, hogy több pénzt hoz be, mint amennyibe valójában kerül? Mert egy 11. csapat 10 százalékos hígulást jelent mindenki más számára.”
Ha valaki képes ezt bizonyítani, akkor mindannyiunknak az asztalnál kellene ülnünk, és… szurkolnunk kellene egy ilyen belépőnek……”- jelentette ki Toto Wolff a Racingnews365.com szakoldalnak.