Max Verstappen éppen Jean-Eric Vergne helyét vehette át az F1-ben. A holland pilóta a Torro Rosso csapatban debütált. Vergne azóta két bajnoki címet nyert a Forma-E-ben. Verstappen gyorsabb lenne Vergne-nél is a Formula-E-ben? A francia pilóta ebben kételkedik.

Jean-Eric Vergne nincs meggyőződve arról, hogy Max Verstappen ugyanolyan szinten tudna teljesíteni a Forma E-ben. A francia pilóta elég rövid ideig versenyzett az F1-ben. 2012 és 2014 között állt rajthoz a száguldó cirkuszban. 2015-re nem talált magának ülést. Helyére Max Verstappent szerződtették.

Vergne a Formula-E sorozatban talált magának ülést. Azóta ő az egyetlen pilóta, aki két bajnoki címet is nyert az elektromos sorozatban. Eközben Verstappen az F1-ben aratja diadalmait. 2021-ben megszerezte első bajnoki címét. Idén azonban Charles Leclerc-el vívhat meg az újabb címért. Ha egy sorozatban lennének, akkor Verstappen Vergne-t is legyőzné? A francia pilóta erre így válaszolt:

“Néha nyersz futamokat. Vannak versenyek, mikor nem is érted, mit csinálsz jól. Vannak versenyek, mikor nem sikerül nyerned és nem érted mit csinálsz rosszul. Szerintem magadra kell koncentrálnod. Ebben rejlik a titok. Aztán motiválni kell a csapatot is. Nagyon kemény munka. Rengeteg időt töltünk mérnökökkel a gyárban. Sok időt szimulátorban. Ami azt illeti, sokkal többet dolgozom, mint a Forma-1-ben, és tudom, hogy a Forma-E pilótái sokkal több időt töltünk a szimulátorban, mint bármely más kategóriában. Max az F1-ben sokszor verhetetlen, de a Formula-E-ben nem lenne az. Fogadni mernék bármiben, hogy így lenne.”- mondta Jean-Eric Vergne

MÁSOK NÉZTÉK: