Az FiA két héttel ezelőtt egyértelműen kijelentette, hogy ékszert ne lehet az autóban hordani. Lewis Hamilton erre azt válaszolta, hogy esze ágában sincs kivenni a füléből az ékszereket. A brit két hét haladékot kapott. Ha Monacóban sem lesz hajlandó ékszerek nélkül versenyezni, akkor a Mercedesnek elő kell állnia egy “B” tervvel.

Lewis Hamilton egyelőre nem a bajnoki címért harcol, hanem az FIA-val. Az új versenyigazgatók leporolták a régi szabályt, mi szerint az autóban ülve a versenyzők nem viselhetik ékszereiket, ezen felül az alsóneműt is ellenőrzik. A hétszeres bajnok kijelentette, hogy nem minden ékszerétől tud megválni. Különben sem hajlandó arra, hogy megszabaduljon tőlük.

A Mercedes hétszeres bajnoka nyolc gyűrűt, három órát, négy nyakláncot és két fülbevalót viselt a hivatalos sajtótájékoztatón. A brit pilóta szerint szükségtelennek nevezte az ékszer viselésre vonatkozó szabályt. Szerinte jobb lenne, ha az FIA mással foglalkozna. Nem azzal, hogy ki visel ékszert az autóban. Az FIA viszont megelégelte a játszadozást. Monacóban mindenkinek meg kell szabadulnia az ékszereitől. Ha valaki nem tesz ennek eleget, komoly büntetésre számíthat. Ha a hétszeres világbajnokot valóban egy futamra eltiltják, akkor a Mercedesnek találnia kell valakit a helyettesítésére. Természetesen a Mercedes nem szeretné, ha pótolniuk kellene Lewis Hamiltont. Épp ezért a hétszeres világbajnok tárgyalásokat fog folytatni Mohammed Ben Sulayemmel.