Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer szerint a Brit Nagydíj környékén dőlhet el a 2023-ban is a kétszeres világbajnok vagy a feltörekvő fiatal ausztrál lesz Esteban Ocon csapattársa.

Az Alpine istállónál már csak egy hely kiadó a 2023-as szezonra. Esteban Ocon hosszú távú szerződéssel rendelkezik a csapattal. az még kérdés, hogy Fernando Alonso 2022 után is marad-e az alakulattal és egyáltalán a Formula-1-ben. A kétszeres bajnok egyértelmű utalásokat tett rá korábban, hogy 40 éves kora ellenére is szeretne még a királykategóriában versenyezni.

Az Alpine-nak Oscar Piastri is. Az előző két évben a Formula-3-at és a Formula-2-et egyaránt megnyerte. Az idei szezonra nem találtak neki ülést. A csapatnál is tudják, hogy sokáig nem tarthatják parkolópályán. Ha Alonso maradni szeretne és a formája sem indokolja a lecserélését

“Még nem gondoltuk ezt át. Korán van még ehhez. Talán Silverstone környékén fogunk már beszélni róla. Még nem fontoltam meg ezt alaposabban. Nem tudom, mi történik a Williamsnél. Hallottam a pletykákat. Korábban amikor a McLaren odajött hozzánk és megkérdezte, hogy használhatnák-e őt tartalékpilótaként. Igent mondtunk volna. minél többet vezethet ahelyett, hogy a partvonalon kívül üldögélne, annál jobb. Úgyhogy stratégiailag ezt is észben tartjuk. De azt nem tudom, mi zajlik a Williamsnél.”- árulta el Otmar Szafnauer.