Valtteri Bottas öt szezon után elhagyta a Mercedest és az Alfa Romeo-hoz szerződött. Sokan azt gondolták, hogy esélyes sem lesz a Mercedesekkel küzdeni. Az első öt futamon mégis ezt láthattuk. Miamiban Russell-t és Hamilton-t is maga mögött tartotta addig, amíg nem hibázott.

2021-ben a Mercedes versenyzője volt. Szerződése lejárt és helyére George Russell-t szerződtették. A Mercedes előnye eltűnt és a középmezőnybe este vissza. Az Alfa Romeo a középmezőnybe lépett fel. Így a két istálló versenyzői gyakran találkoznak egymással a pályán. Bottas elárulta, hogy semmi személyes ellentét nincs közte és a csillagosok pilótája között.

“Nem, csak a pontok miatt alakult így. Mindannyian az egységeket hajszoljuk. Mindig megpróbálunk mindent beleadni és maximalizálni a pozíciónkat. Körönként néhány tizedet hoztam rajta és a végül elkaptam őt. Csak arra koncentráltam, hogy előrébb lépjek. A célom a pontok növelése volt, nem személyes érdek. Tudod, ez már csak így megy……”- árulta el Valtteri Bottas a Racingnews365 szoldalnak.