Charles Leclerc egyszerűen nem tud szünetet tartani. A Ferrari pilótája Monacóban vezethette Niki Lauda egykori autóját. A fiatal monacói össze is törte azt.

Leclerc hazai környezetben ülhetett be Niki Lauda egykori Ferrarijába. Ezt a modellt 1974-ben láthatták a szurkolók. Leclerc utolsó körét teljesítette. Épp a La Rascasse-ba tartott. Leclerc megforgott és az autó hátuljával a korlátnak csapódott. Az autó hátsó szárnya sérült meg.

Modern F1-es mércével nézve nem csinált nagy kárt az autóban, de egy ilyen klasszikus autó javítása nem két euróba kerül. Nehéz lesz erre az autóra hátsó szárnyat találni. Ennek ellenére nem Leclerc az első pilóta, aki összetört egy klasszikus autót. Jean Alesi is járt már hasonlóképp. Leclerc a közösségi médiában írt pár sort, de látszólag nem törte meg az eset. A Ferrari megerősítette, fékhiba miatt törte össze Leclerc Lauda autóját.

„Amikor már azt gondoltad, hogy a világ összes balszerencséje utolért Monacóban, elveszíted a fékeket a Rascasse-ban az egyik legikonikusabb történelmi Forma–1-es Ferrariban…”- írta Leclerc a közösségi médiában. Leclerc három Monaco Nagydíjon indulhatott. Eddigi három F1-es hazai futamából egyen sem szerzett pontot, mi több, a kockás zászlót sem látta még.