A bakui pályán módosításokat eszközölnek. Lassan sorra kerülő Azeri Nagydíj előtt változtatnak a bokszbejáraton. Tavaly kisebb vita alakult ki annak lehetséges veszélyeiről.

Baku mindig izgalmas és megjósolhatatlan befutóval örvendeztette meg az F1 rajongóit. 2016-ben látogatott el Bakuba először az F1 mezőnye. Azóta minden évben vita folyik a bokszutca bejáratának biztonságáról. Tavaly azonban még inkább nagyító alá került a pálya azon része. Nico Rosberg például az F1 egyik legveszélyesebb szakaszának nevezte azt. Az autók közel 350 km/h-ás sebességgel érkeznek, és amennyiben történik valami, az autó pedig egyenesen a falba csapódik.

Tavaly Lance Stroll és Max Verstappen is itt törte össze versenygépét. Szerencsére mindkét esetben elkerülték a bokszbejárat kiálló falát. Az FIA ennek ellenére akkor megvédte a kialakítást. Nem érezték szükségesnek a módosítást. Most azonban úgy tűnik, mégis sor kerül rá. Arif Rahimov, a bakui futam promótere hétfőn erősítette meg, hogy a bejáratot átalakítják. Javítani fognak a biztonságon. Továbbá Baku 2023-ban sprintfutamot is szívesen rendezne. a helyszínnek 2024-ig van szerződése az F1-el. Még nem kezdődtek meg a hosszabbításról szóló tárgyalások. Erről pedig beszélni is fognak majd a most júniusi viadal során.