Daniel Ricciardo fontos mérföldkőhöz érkezik karrierjében. Az ausztrál pilóta karrierjének 216. futamára készül és ezzel fontos mutatóban utasítja maga mögé Mark Webber-t.

Daniel Ricciardo 216. alkalommal állhat rajthoz az F1-ben. Ő lesz minden idők legtöbb F1-es versenyén rajthoz álló ausztrál pilótája, megelőzve a Red Bull korábbi versenyzőjét, Mark Webbert.

A Mclaren pilótája 2011-ben Silverstone-ban mutatkozott be a száguldó cirkuszban. Akkor még a HRT csapat színeiben állhatott rajthoz. Az első bajnoki pontjait pedig a Toro Rosso-val szerezte meg hazai környezetben Melbourne-ben. Először Barcelonában állhatott fel a pódiumra. Montrealban szerezte meg első futamgyőzelmét. Ezt még további hét siker követte, legutóbb a tavalyi Olasz Nagydíjon nyert a McLaren-nel. Ricciardo nem készül különleges ünnepséggel.

“Már nagyon várom a Spanyol Nagydíjat. Volt néhány jó csatám Miamiban, de hiába kaptunk nagyszerű szurkolói támogatást, túlságosan kemény pályának bizonyult számunkra. Pozitívan kell gondolkodnunk. Javunkra kell fordítanunk mindent, amit az elmúlt versenyhétvégéken tanultunk. Tavaly jó versenyt teljesítettem ezen a pályán, kíváncsi vagyok, milyen lesz az új autókkal. Februárban már teszteltünk itt. Tudjuk mire számíthatunk. Jó lesz látni, mely területeken sikerült javulnunk és próbára tehetjük az új fejlesztéseket. A bahreini kudarc után megmutattuk, hogy képesek vagyunk folyamatosan a legjobb tízért harcolni. Szóval vissza kell térnünk a pályára és folytatnunk kell a munkát….”- árulta el Daniel Ricciardo.

PlanetF1