A Mercedes szenvedősen kezdte a 2022-es szezont. Toto Wolff ennek ellenére optimistán várja az előttünk álló futamokat. A Mercedes csapatfőnöke szerint a szezon még nagyon hosszú. Szerinte bőven lesz idejük arra, hogy felzárkózzanak.

A Mercedes az elmúlt öt futam pozitívumaira építkezne. Az elmúlt nyolc év dominanciája után idén rengeteg problémával küzd. A német csapat már nem tud a győzelmekért harcolni. Egyelőre nem találtak igazi megoldást a gondjaikra, melyek közül a delfinezés az egyik legjelentősebb. Toto Wolff úgy gondolja, hogy hosszú még a szezon. Szerinte, ha kosárlabdáznánk, akkor még csak az első negyednél járnánk.

“A pénteki edzésen Miamiban az autó felvillantotta valódi potenciálját. Folytattuk a kísérletezést a beállításokkal. Felszereltünk néhány új alkatrészt, ami válaszokat és jelzéseket adott arra, hogy milyen irányba kell haladnunk. Az autó minden aspektusát tesztelni fogjuk. Hatalmas mennyiségű kemény munka folyt a gyárakban, hogy a Miamiban szerzett adatokat kibogozzuk, és Barcelonára fejlesztésekké alakítsuk. Bízunk benne, hogy újabb lépést teszünk előre. Kosárlabdás fordulattal élve, még csak az első negyed végéhez érünk Barcelonában, és tudjuk, hogy a tapasztalataink a pályán nyújtott teljesítményben is meglátszanak majd. Még sok van hátra a játékból.”- árulta el Toto Wolff a RacingNews365 szaklapnak.