Sok csapat, köztük a Ferrari és a Red Bull is visz új fejlesztésű alkatrészeket Barcelonába. A Haas nincs azon csapatok között, akik kipróbálják az újításaikat. De miért?

A Haas csapatfőnöke, Guenther Steiner megerősítette, hogy a csapat semmilyen fejlesztést nem visz a Spanyol Nagydíjra. Az évek alatt megszokhattuk, hogy a barcelonai futamon szinte minden csapat beveti újításait.

Ferrari és a Red Bull szoros csatát vívott az elmúlt futamokon. A Spanyol Nagydíjon ők is frissítésekkel készülnek. Az F1 mezőnyének nagy rész így tesz. A Haas nem visz semmilyen újítást Barcelonába. Az amerikai csapat szeretné a lehető legtöbbet kihozni a jelenlegi autóból, mielőtt bármilyen változtatást végrehajtanának.

“Általában Spanyolország a legkézenfekvőbb hely a fejlesztésekre. Szerintem sok csapat hozza majd a frissítéseit. Nem tudom, hogy mekkora fejlődést érnek majd el és mely területeken fejlesztettek. Mi úgy döntöttünk, hogy egyelőre nem vetjük be a fejlesztéseket. Úgy gondolom, hogy van még több rejtett erő az autóban. Fejlesztések nélkül is. Ezt ki kell hoznunk az autóból. Néha működik, néha nem. Mi is készülünk fejlesztésekkel, de ezeket csak négy-öt verseny múlva vetjük be.”- árulta el Guenther Steiner.

Racingnews365.nl