Marc Priestley állítja, hogy 2007-ben a Mclaren szerelő egytől egyig Fernando Alonso mellett szerettek volna dolgozni. Lewis Hamilton autójával egyikük sem akart foglalkozni.

2007-ben a Mclaren új párossal vágott neki a szezonnak. Alonso a Renault-tól igazolt át a wokingi csapathoz. Lewis Hamilton pedig ebben az évben debütált az F1-ben.

Ez az év volt az, mikor Alonso és Hamilton nem igazán jöttek ki egymással. Ez a bajnoki címbe került. Kimi Raikkönen szerezte meg karrierje első és utolsó F1-es bajnoki címét.

Marc Priestley a wokingi csapat első számú szerelője lett. Hamilton hatalmas hírnevet szerzett, de akkoriban Fernando Alonso neve nagyobb volt és mindenki mellette akart dolgozni.

“A szerelők és a mérnökök civakodtak egymás között. Azért küzdöttek, hogy Fernando autóján dolgozhassanak. Az emberek nem akartak Lewis Hamilton autójára sok időt fordítani. Akkoriban nem vártak túl sokat Lewis-tól. A szerelők ugyanúgy akartak bajnoki címet nyerni, mint a pilóták…..A gyárban mindenkinek nagy volt az elvárása. Főleg akkor, mikor rájöttünk, gyors autót építettünk. Fernando-hoz fűztünk minden reményünk. Akkoriban nagyon sok minden történt. A Mclaren nagyon rosszul kezelte a helyzetet. Évek óta ez volt az első alkalom, hogy két pilóta ilyen rosszban volt egymással. Azt mondanám, hogy ez volt az oka annak, hogy 2007-ben nem sikerült megnyernünk a világbajnokságot. Olyan szezonban, ahol minden megvolt ahhoz, hogy bajnokságot nyerjünk. Minden lehetőségünk megvolt arra, hogy megnyerjük azt a világbajnokságot……..”- árulta el Marc Priestley.

PlanetF1