Nem szokatlan, hogy az F1-es csapatok többsége újoncot ültet autójába az első szabadedzésen. Így tesz Barcelonában a Red Bull is. Juri Vips kap majd lehetőséget a bikáknál.

Juri Vips a Red Bull autóját vezetheti a barcelonai első szabadedzésen. A 21 éves ifjonc a Formula-2-es sorozatban versenyez. Többször is összehozták már a Red Bull csapattal. Jelen állás szerint csak tartalékos versenyző szerepét tölti be. ez lesz az első alkalom, hogy F1-es autóba ülhet és vezetheti azt.

Juri Vips észt autóversenyző. A Red Bull Junior Team tagja. Jelen pillanatban a Hitech Grand Prix versenyzője. Kevesen tudják róla, de kiváló fejszámoló. Akár másodpercek alatt is képes fejben elvégezni a nagyobb műveleteket is. Ez a tudása a versenypályán is segíti.

Mit kell tudni Juri Vips-ről?

2011-ben kezdett el gokartozni és hazájában szerzett több bajnoki címet, valamint 2014-ben a Rotax Max Challenge bajnokává vált. A Junior-kategóriában esős versenyen lett első, megelőzve a brit David Woodert. 2016-ban mutatkozott be az együléses autóversenyzés világában. A német és az olasz Formula–4-es bajnokságban versenyzett a Prema Powerteam csapattal. Az olasz bajnokságban a Rookie Class osztály bajnoka lett, míg a német sorozatban a második helyen végzett ebben a kategóriában. 2017-ben tovább folytatta a versenyzést a csapattal ugyanebben a két kategóriában. A német bajnokságot megnyerte csapattársa Marcus Armstrong előtt.

2017 szeptemberében a Prema csapattal tesztelt egy Formula–3-as autót. Októberben a Formula–3 Európa-bajnokság zárófordulójában debütált a sorozatban. A 2018-as Formula–3 Európa-bajnokságon a Motopark versenyzőjeként az összetett 4. helyezést érte el és szerzett 4 futamgyőzelmet. Decemberben bejelentették, hogy a következő évet a Hitech GP pilótájaként a FIA Formula–3 bajnokságban folytatja. Az év végi elszámolásban a 4. helyen végzett és 3 futamgyőzelmet szerzett.

A csapat színeiben elindult a makaói nagydíjon és rajt-cél győzelmet aratott a kvalifikációs futamon, ami a főverseny rajtrácsáról döntött. A rajt után hamar előnyre tett szert, de Leonardo Pulcini, majd Habsburg Ferdinánd csapta a palánknak az autóját és a két pályán maradó autó miatt be kellett hívni a biztonsági autót.[16] Az újraindítást követően Richard Verschoor azonnal megelőzte őt a „Lisboa” kanyarban, így a 2. helyen fejezte be a versenyt.

2020 júliusában bejelentették, hogy a japán Super Formula mellett a második szezonját kezdő Formula Regionális Európa-bajnokságban is rajthoz áll a finn KIC Motorsport színeiben.

2019 októberében bejelentették, hogy a 2019-es Super Formula szezon záró versenyhétvégéjén ő váltja Patricio O’Wardot a Team Mugen csapatánál.[19] Első versenyén gyorsan alkalmazkodott a sorozathoz annak ellenére, hogy a 18. helyen fejezte be a versenyt. A decemberben tartott téli teszteken is a csapat tagja maradt. 2020. január 10-én kiderült, hogy Nodzsiri Tomoki csapattársaként ő is versenyezni fog a 2020-as Super Formula szezonban a csapat pilótájaként. Később úgy döntöttek az illetékesek, hogy mégsem vesz részt a kiírásban.

2020. augusztus 22-én hivatalossá vált, hogy néhány szezon közbeni verseny erejéig helyettesíti az FIA Formula–2 bajnokságban a gerincproblémákkal küzdő Sean Gelaelt a DAMS csapatánál. A mugellói sprintversenyen a dobogós 3. helyen zárt. Annak ellenére, hogy csak 8 futamon indult a 16. helyen zárta az összetettet 16 ponttal. Az évad utáni, Bahreinben rendezett teszteken részt vehetett a Hitech Grand Prix csapatánál.

2021. január 15-én a Red Bull bejelentette, hogy Vips az egész 2021-es idényben a Hitech versenyzője lesz, Liam Lawson mellett. A bahreini nyitóhétvége időmérő edzéséről utólag kizárták egy technikai szabály megsértése miatt. Az első sprintfutamon nagy felzárkózások után és Dan Ticktum hátrasorolása miatt is a 10. helyen rangsorolták, így a második sprintversenyen az élről kezdhetett. Ott az ötödik körben Csou Kuan-jü előzte meg, majd két körrel a leintés előtt a 2. helyen haladva autója lelassult és csak a 16. helyen futott be és még megbüntették egy virtuális biztonsági autós fázisra vonatkozó szabály megszegése miatt is. A főversenyt is csak a mezőny végéről kezdhette, ahol 13. helyig jött előre. Azerbajdzsánban szerezte meg első győzelmét a második sprintversenyen, amely a bajnokság történetének 100. futama volt. Egy nappal később a főversenyt is megnyerte. A brit nagydíj első napján 2. lett, ahonnan indult. Monzában az első sprintfutamon az első sorból várta a piros lámpák kialvását. Néhány körrel a vége előtt Théo Pourchaire előzte meg, majd fokozatosan egészen a az utolsó pontszerző pozícióig esett hátra. A fordulózárón motorhiba miatt esett ki. A vadonatúj, Szaúd-Arábiában felépített dzsiddai utcai pálya első futamán féltávnál megelőzte Ralph Boschungot és felállhatott a dobogó 3. helyére. A második futamon Felipe Drugovichot találta el hátulról a célegyenesben, ami után autója futóműve és első szárnya is megsérült. A szezonzáró abu-dzabi második sprintversenyén Oscar Piastri találta el és lefulladt az autója. A 2021-es év utolsó főfutamát egy erős pontszerzéssel zárta. A bajnoki tabella 6. helyezettje lett, 116 egységgel.

Formula–1