Az Aston Martin egy ‘B’ autóval utazott el Barcelonába. A Red Bull szerint nagyon hasonlít az autójukra. A bikák azt vizsgálják, hogy az Aston Martin követett-e el szabálytalanságot.

Az Aston Martin egy átépített autóval utazott el Barcelonába. Amikor kigurultak a pályára a Red Bull egyből észrevette, hogy nagyon hasonlít az autójukra. Az Aston Martin és az FIA szerint azonban minden megfelelt az előírásoknak. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt mondta, hogy belső vizsgálatot folytatnak a helyzettel kapcsolatban. A Red Bull csapatfőnöke szerint szellemi szavadalmat “lopott” az Aston Martin és ez a szabályoknak ellentmond.

“Már a hét elején felhívta a figyelmünket erre az FIA, a szövetség azt mondta, hogy az új Aston Martin nagyon hasonlít a ti autótokra és kérik a listát azokról az emberekről, akik a tél során és az idei szezon elején átigazoltak oda. Ez nem véletlen. Azt nem fogom felfedni, hogy egyes személyekkel hol is tartunk, de ez így bűncselekmény lehet. Mi ebbe a dologba milliókat fektettünk be, nem szeretnénk más csapatoknál meglátni, különben ennyiből árulhatnánk is az aerodinamikát……”-mondta Christian Horner.

Racingnews365