Lewis Hamilton nyolc éven át az élmezőnyben versenyezhetett. Idén egyelőre a középmezőnyben láthatjuk csak. Fernando Alonso már egy ideje csak ott tud versenyezni. A spanyol pilóta üdvözölte Hamilton-t a középmezőnyben.

Lewis Hamilton teljesítménye nem olyan, ami az elmúlt nyolc évben láthattunk. Fernando Alonso szerint ez is azt bizonyítja, hogy sok minden az autókon múlik. Ha jó autód van nyersz. Ha gyengébb, akkor a középmezőnyben találod magad. A kétszeres világbajnok üdvözölte a középmezőnyben Lewis Hamilton-t. Hamilton nevéhez hét bajnoki cím fűződik. Évekig dominált a Mercedesnél. A német gyártó jelenleg a harmadik erőt képviseli az F1-ben. Alonso szerint ez már csak így megy ebben a sportágban.

“Ilyen a sport természete. Olykor jobb autód van, máskor pedig nem annyira, de akkor is küzdened kell és előre kell lépned. Az idei év megmutatja, hogy bár a pilóta nagyon fontos a Forma-1-ben, nem alapvető fontosság. Lewis pontosan ugyanolyan jól vezet, mint az elmúlt nyolc évben. Dominálta a sportágat, minden rekordot megdöntött, több mint 100 pole pozíciót szerzett. Most pedig összerak egy remek kört – ahogy Ausztráliában vagy valamelyik futamon mondta –, és egy másodperc a hátránya. Úgyhogy isten hozta [a világomban]” – árulta el Fernando Alonso a a BBC -nek.

Racingnews365