Esteban Ocon arról beszélt, hogy Fernando Alonso nem olyan nehéz csapattárs, mint arra tavaly számított. A francia pilóta a kétszeres bajnokról mondott pár szót.

Esteban Ocon szerint csapattársa, Fernando Alonso nem érdemelte ki a félelmetes csapattárs hírnevet. A francia pilóta már a második évét tölti a spanyol bajnokkal egy csapatban. Ocon „nagyon vicces fickóként” jellemezte Alonso-t. Elárulta, hogy a 2021-es szezon előtt figyelmeztették. Vigyázzon Alonso-val, mert nagyon erős csapattársa.

“Sokan ezt mondták nekem a paddockban. Legyek óvatos. Fernando kemény a csapattársaival. Mentális játékokat játszik. Sok ilyen dolgot hallottam. Azt gondoltam: ‘Lássuk, majd elválik mi lesz’. Emlékszem. Eljött Imolába és csak hallgatott. Ott volt és nem mondta el semmiről a véleményét. Neki ez egy teszt nap volt. Nagyon sokat tesztelt. Én próbáltam tanulni tőle. Látni akartam, hogy hogyan mennek a dolgok. Mikor csatlakozott a csapathoz, akkor láttam, hogy sok közös van bennünk. Nem tudom, hogy más hogy jön ki vele. Azt tudom, hogy mindketten jobban szeretjük a versenyzést, mint bárki más. ezt bizonyítja azzal, amit tesz. Két bajnoki címet nyert. Le Mans 24 órást is nyert. Majd visszatért az F1-be. Mindent bele akar adni a pályán. Mindig olyan gyors, mint volt. A Fernando-val , amikor versenyzünk, soha nem jutunk el odáig, hogy bármit is megsérüljünk. Tudjuk meddig mehetünk el. Megtettük ezt Jeddah-ban, Zandvoortban, megtettük ezt a különböző versenyeken. A csapat engedi, hogy versenyezzünk. Bíznak bennünk. Óvatos vagyok, ha vele versenyzek. Megtiszteltetés, hogy vele dolgozhatok. Nagyon jó, hogy ennyire húzzuk egymást. Olyan szintre hozzuk a csapatot, ahol talán még soha nem volt…….”- árulta el Esteban Ocon a a Beyond the Grid podcastban.

PlanetF1