Az Aston Martin teljesen átépítette autóját és Barcelonában már az új formációval gurultak pályára. A Red Bull-nak feltűnt, hogy nagyon hasonlít a 2022-es autójukra. Paolo Filisetti az F1 elemzője azzal érvelt, hogy a megújult AMR22 nem másolat, hanem pusztán az RB18 ihlette.

Az Aston Martin feltűnést keltett legújabb frissítésével, amelyről sokan úgy gondolják, hogy a Red Bull RB18 másolata. Az Aston Martin radikálisan megváltoztatták az AMR22 oldaldobozát. Dan Fallows korábban a Red Bull-nál dolgozott. Jelenleg az Aston Martin csapatnak dolgozik. A Red Bullnál az aerodinamikai részleg vezetője volt, és Adrian Newey műszaki igazgató volt a felettese.

Nem kizárt, hogy Dan Fallows magával vitte a Red Bull-nál tapasztaltakat. Olyan ötleteket valósítottak meg az Aston Martin versenygépén, amiket Max Verstappen és Sergio Perez autóján is láthatunk. Más csapatoknál korábban látott megoldásokat nem lehet felhasználni. Ha ez történt, akkor az szabálytalan.

Az FIA közleményt adott ki, hogy elfojtsa az RB18 állítólagos „klónozásával” kapcsolatos vitákat és pletykákat, vagy legalábbis annak egy részét. Ebben kijelentették, hogy figyelemmel kisérték az Aston Martin fejlesztéseit. Az első tervezéstől a rajzokon át az új alkatrészek kifejlesztéséig minden eljárás megfelelt az FIA kritériumainak. Röviden. Az új Aston Martin autó nagyon hasonlít az RB18-ra, de nem klón. Az ügy lezárva.