Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint csak idő kérdése és a Mercedes is talpra fog állni. Sőt, talán még a világbajnoki harcba is bele tudnak majd szólni.

Spanyol Nagydíj szabadedzésein elég erős tempót diktált a Mercedes. A harmadik szabadedzésen is a harmadik és a negyedik pozíciót tudta megszerezni a George Russell, Lewis Hamilton duó. Az időmérőn is elég jól szerepeltek. Mármint, ahhoz képest, amit edig mutattak magukból a 2022-es szezonban. Christian Horner szerint csak idő kérdése és beleszólnak majd a vb alakulásába.

“Egész évben azt mondtam, hogy csak idő kérdése, mire kontroll alatt tudják tartani a problémáikat, és úgy tűnik, hogy eljött ez az idő. Tehát a Mercedes is tényező lesz a világbajnoki harcban. Érdekes a helyzet, mert a világbajnoki harc teljes dinamikája megváltozhat. Ezen a pályán nagyon fontos, hogy megfelelően legyen beállítva a kocsi, és hogy ne kopjanak túlzottan az abroncsok. A versenyen hatalmas nyomás helyeződik a bal első gumira.Ez egy komplex aszfaltcsík, és a versenyzők hatása meglehetősen behatárolt más pályákkal összehasonlítva, de természetesen így is sok minden függ tőlük.”- árulta el Christian Horner a Sky Sports F1-nak.