A spanyol időmérő után több vizsgálat is zajlott. Az Aston Martin pénzbüntetéssel megúszta, a Haas istállót csak figyelmeztették. Vajon mi történt?

Az Aston Martin istálló pilótái nem jutottak be a Q2-be sem. A helyzetet tovább rontotta az is, hogy a kvalifikáció elején Lando Norris és Lance Stroll majdnem összeütköztek a bokszban, mivel a kanadait rosszkor engedték ki a bokszból. A csapatot 5000 eurós pénzbírsággal sújtották. A csapat elismerte a felügyelőknek, hogy hibáztak.

A Haas-t miért vették vizsgálat alá?

A Haas mindkét pilótáját beidézték az időmérő után. Állítólag a versenyzők megszegték a szabályokat. A hírek szerint a versenyzők nem tartották be a versenyigazgató által erre a hétvégére előírt szabályokat. A versenyigazgató hangsúlyozta, hogy a versenyzők ne vezessenek a megengedettnél lassabban. Kitűztek egy maximális időt, ami alatt meg kellett tennie gy kört. Kevin Magnussen és Mick Schumacher duónak meg kellett jelennie a bírák előtt, mert mindketten túllépték ezt az időt. A Haas pilótái a nyolcadik és kilencedik helyet szerezték meg. Büntetést nem kaptak. Csak figyelmeztették a két pilótát.