Lewis Hamilton a három élcsapat versenyzői közül az utolsó helyre kvalifikálta magát. Szerinte Sergio Perez, de csapattársa, George Russell sem tartotta be a szabályokat a kvalifikáció során.

Lewis Hamilton vasárnap a hatodik rajthelyről indulhat a Spanyol Nagydíjon. Az élcsapatok közül ő volt az, aki a legrosszabb időmérőt teljesítette. Idén jobb eredményt is ért már el, de még így érzi az autó fejlődését. Hamilton azt látta, hogy legalább két riválisa előnyre tett szert a versenyigazgató szabályainak megszegésével

“Az eredmény miatt csalódott vagyok. Csapatként azonban biztosan tettünk egy lépést előre, és ez nagyszerű. Másrészt van egy szabály, amely szerint egy bizonyos köridőt be kell tartanunk. Nem hagyjuk túlmelegedni a gumit, ha lassan haladunk. Több olyan pilóta is volt előttem, akik ezt maximális köridőt nem tartották be. Sergio nyolc másodperccel volt lassabb a megengedett időnél. Ez nagyjából öt fokkal alacsonyabb gumihőmérsékletet eredményez. Én ragaszkodom a megszabott köridőhöz. Így kicsit frusztráló.”- árulta el Lewis Hamilton.