Charles Leclerc az első helyről rajtolhatott a Spanyol Nagydíjon. Egész hétvégén az első helyen volt. A futamon sima Leclerc győzelemnek nézett ki, de a Ferrari a futam közepe felé lelassult és a monacói kiesett. A Ferrari idén először megadta magát alatta.

Charles Leclerc eddig vezette az egyéni pontversenyt is, de most visszaesett a második helyre. A monacói pilóta csalódottan nyilatkozott. Pedig egész hétvégén magabiztos teljesítményt nyújtott. Megnyerte mindhárom szabadedzést a katalán fővárosban és az időmérő edzésen is fantasztikus körrel szerezte meg a pole pozíciót.

“Elvesztettem az energiát és meg kellett állnom. Valami gond volt. Nem tudom mi volt a gond. Ez nagyon fájdalmas. Voltak pozitívumok azért ezen a hétvégén is. Megmutattuk, hogy gyorsak vagyunk. Előfordul az ilyesmi. Idén még nem volt ilyen jellegű problémánk. Ez bárkivel előfordulhat. Jövő hétvégén Monacóban leszünk. Remélem ott meglátom majd a kockás zászlót.”- árulta el Charles Leclerc. Azt is elárulta, hogy nem a pokoli barcelonai hőség okozta az erőforrással kapcsolatos problémát, de az egységet elküldik Maranellóba és ellenőrizni fogják.