Sergio Perez-nek nagy esélye volt arra, hogy megnyerje a Spanyol Nagydíjat. A Red Bull viszont arra kérdte, hogy engedje át a győzelmet Max Verstappen-nek. A mexikói pilóta erről beszélni akar majd a csapattal.

Sergio Perez az idei harmadik dobogós helyezését szerezte a 2022-es Spanyol Nagydíjon. A mexikói pilóta nem volt elégedett a második hellyel. Érthető is, mert át kellett engednie a győzelmet csapattársának, Max Verstappen-nek. A Red Bull Perez-t két kiállásos taktikára állította. Át is ugrotta az egymással harcoló George Russellt és Max Verstappen-t. Később a versenymérnöke arra kérte, hogy engedje el a nála gyorsabb Verstappent. Érzéseit nem titkolta el: “Örülök a csapat eredményének, de erről még beszélnünk kell később”. Mielőtt interjút adott Pedro de la Rosa-nak, Helmut Marko és Christian Horner is elbeszélgetett Perez-el.

“Nagyon örülök, hogy most először a Spanyol Nagydíjon is dobogóra állhattam. Igen, szerintem szoros lehetett volna. Ettől függetlenül örülök a csapat eredményének. Eltérő stratégián voltunk, és a futam elején én is elengedtem Maxot, ezért azt gondoltam, hogy ezt ő is megehetné, hogy ne veszítsek értékes másodperceket az én stratégiámmal. Mint mondtam, ez jó eredmény a csapatnak.”- mondta Sergio Perez.