Carlos Sainz a harmadik helyről rajtolhatott, de hamar megpecsételődött sorsa. A negyedik helyen ért célba, ami a maximum volt Barcelonában, de ennél rosszabbul is járhatott volna.

Sainz a harmadik helyről rajtolhatott. A rajt után két helyet vesztett. Pár körrel később pedig a kavicságyban találta magát. Jócskán visszaesett és nehéz volt innen már talpra állnia. Hazai közönség előtt állhatott rajthoz. Ez motiválta abban, hogy harcoljon és ne adja fel.

“Hosszú verseny volt a számunkra. A széllökés és a megpördülés után megpróbáltam visszatérni, de az autó már nem volt ugyanaz. Sokat vesztettem. Próbáltam visszarázódni. Végül nem alakult úgy, ahogyan szerettem volna. Egyértelműen küzdöttem az egész versenyen, de néha előfordul az ilyesmi. Sokat segítettek abban, hogy ne adjam fel. A megpördülés után azt hiszem, már nem voltam a pontszerzők között, de még egy sérült autóval is igyekeztem a legjobbat kihozni magamból. Nem a mi napunk volt, a rajt, a megpördülés, egyszerűen minden rosszul alakult. Küzdeni a sérülésekkel, elég nagy szenvedés volt……”- árulta el Carlos Sainz a Sky Sports-nak.