Max Verstappen szerint a Ferrari gyors ütemben zárkózik fel és erre a Red Bull-nak is reagálnia kell. Egyre jobban az látszik, hogy a Mercedes is zárkózik fel a bikákra.

Max Verstappen a második helyről rajtolhat majd a vasárnapi spanyol Nagydíjon. Igaz, az időmérő harmadik szakaszában DRS gondokkal találta magát szembe. Így meg kellett elégednie a magasodik hellyel. Verstappen nem aggódik a probléma miatt. Verstappen tudja, hogy nem az első körben nyerheti meg a futamot.

“Tavaly nagyon gyakran előfordult. Gyorsan orvosolható. A Ferrari nagyon gyorsnak tűnik. Azt látom, hogy találtak némi plusz tempót. Sokat gyorsultak. Ez ellen már nem tudtam mit tenni. Csak ők hoztak frissítést. Mi nem. A Ferrari valójában az összes edzésen gyors volt. Az új alkatrészekkel nyertek egy kis időt. Ez teljesen normális. A gumikopás sorsdöntő lehet a futamon. Ha tudsz előzni az első kanyarban, akkor hajrá. Ha nem, akkor reméled, hogy meglesz a kellő sebességed. Szerintem a Ferrari nagyon gyors lesz, de ilyen melegben oda kell figyelned a gumikra is. Ilyen melegben gyorsabban kopnak a gumik, ha szorosan követed az előtted haladót…….”- árulta el Max Verstappen.