Sebastian Vettel és Lance Stroll csalódott volt a Spanyol Nagydíj időmérője után. Az Aston Martin egy teljesen átépített autóval érkezett Barcelonába, ami nagyon hasonlít a Red Bull versenygépére. A két csapat teljesítménye össze sem hasonlítható.

Az Aston Martin egy nagy fejlesztési csomaggal készültek a spanyol hét végre. Autójuk nagyban hasonlít a Red Bull-éhoz. A brit versenyistálló szerint szó sincs másolatról. A két csapat sebessége össze sem hasonlítható. Az Aston Martin egyik pilótája sem jutott be a Q2-be. Sebastian Vettel és Lance Stroll nagyon csalódottak voltak.

“Tudtuk, hogy ez nem lesz azonnal óriási előrelépés. Hiszünk a koncepcióban. Biztosak vagyunk benne, hogy fejlődni fogunk. Még korai bármit is mondani. Pénteken láttuk először az autót. Még dolgozunk kell rajta. Jó érzésem volt az autóban. A kvalifikáció során azonban nem volt ideális az autó egyensúlya. Így nem tudtam kihozni belőle a maximumot.”-árulta el Sebastian Vettel. Stroll sem volt elégedett az Aston Martin teljesítményével. A kanadai a tizennyolcadik helyről kezdi a Spanyol Nagydíjat.

“Meglátjuk mi lesz ezen a hétvégén. Sok gond volt az autó egyensúlyával. Nem volt tapadásom. Nehéz megmondani, hogy miért. Ha lemásoltuk voltan a Red Bull-t, akkor egy másodperccel gyorsabbak lennénk.”- árulta el Lance Stroll a RacingNews365 szaklapnak.