George Russell a harmadik, Lewis Hamilton az ötödik helyen végzett a Spanyol Nagydíjon. Hamilton az utolsó helyekről zárkózott fel. Toto Wolff-nak a korábbi évek jutottak eszébe. Ő is tudja, hogy még maradt hátrányuk a két élcsapattal szemben.

A Mercedes a legerősebb hétvégéjét teljesítette Barcelonában. George Russell dobogóra állhatott a Spanyol Nagydíjon. Lewis Hamilton pedig a futam elején történt ütközés után felzárkózva lett ötödik. Sőt, a hajrában tapasztalt szivárgás nélkül a negyedik pozícióban zárt volna.
Toto Wolff szerint akár meg is nyerhették volna a futamot. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy még nem tüntették el teljesen a lemaradásukat

“Egy világbajnoki győztes autónak tűnt, amit vezetett, ez pedig nem lett volna lehetséges az előző futamokon. A tavalyi és az azt megelőző évekre emlékeztetett, amikor az autónk tényleg a csúcson volt. Olyan versenyautót láttam. amely megidézte az előző szezonok autót. Több mint 30 másodperccel volt a komplett mezőny mögött. Ez roppant biztató és azt mutatja, hogy ismét tettünk egy lépést. Harcolhatunk-e idén a vb címért? Én arra fogadnék, hogy igen. Olyan autóra van szükségünk, amellyel első és második helyen tudunk végezni. Úgy hiszem, van okunk hinni benne, hogy odajuthatunk. Bizonyos szempontból kifogtak rajtunk az új szabályok, és lépésről lépésre értjük meg, mire van szükségünk, hogy újra teljesíteni tudjon az autó. Továbbra is rengeteg munka vár még ránk, hogy ott legyünk a harcban.”- mondta Toto Wolff a Motorsport szaklapnak.