A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint teljesen logikus volt Sergio Perez átengedi az első helyet csapattársának, Max Verstappen-nek a Spanyol Nagydíjon.

Elég sok dráma volt a Spanyol Nagydíjon. Verstappen a második helyről kicsúszott a kavicságyba. Visszaesett a 4. helyre. Russell és Perez is megelőzte a hollandot.

Charles Leclerc kiesett a versenyből. Hirtelen a tét nagyobb lett. Verstappen-nek minden pontra szüksége volt. A holland először megelőzte Russell-t. Perez eközben vezette a futamot. A Red Bull a futam vége felé arra kérte Perez-t, hogy engedje el Verstappen-t. A mexikóinak le kellett mondani a győzelemről. Verstappen átvette a vezetést az egyéni pontversenyben. Perez a rádióban a verseny után azt mondta: “Örülök a csapatnak, de később kell beszélnünk.” Christian Horner szerint ez volt a helyes döntés.

“Max dühöngött egy kicsit, ami azt hiszem érthető, legalább ötvenszer nyomta meg a DRS-gombot az egyenesben, ezen még mindenképpen dolgoznunk kell. Jó volt a tempónk, de sajnálom Charles kiesését, mert nagyon érdekes csata lehetett volna a szezon második felében. Ki kell emelnem Checo-t, aki ma újra bebizonyította, kitűnő csapatjátékos és mivel más stratégián voltak Verstappennel, elengedte. Egy ilyen helyzetben semmiképpen nem kockáztathatsz egy kettős kiesést, amikor fennáll a kettős győzelem lehetősége. A csapat szempontjából akkora gumielőnye volt Max-nak, hogy egyszerűen nem volt értelme kockáztatni az időszakosan működő DRS-sel, hogy harcoljanak a pilótáink egymással, miközben a hőmérséklet is komoly gondot jelentet.”- árulta el Christian Horner.

PlanetF1