Mattia Binotto még nem aggódik Charles Leclerc spanyolországi kiesése miatt. Max Verstappen autója is elromlott és Bahreinben és Ausztráliában is. A Ferrari csapatfőnöke szerint most Leclerc-en volt a sor.

A Ferrari mindössze tizenkét vb-ponttal zárta a Spanyol Nagydíjat. Carlos Sainz a negyedik helyen végzett. Charles Leclerc megnyerhette volna a barcelonai futamot. A futam fele sem telt még el. A monacói autója hirtelen lelassult. Mattia Binotto csapatfőnök azt mondta, hogy csapata még mindig nem tudja, mi történt.

“Nem tudjuk, mi történt. Hirtelen lelassult az autó. A motort visszaküldtük Maranelloba. Hétfő reggel szétszedjük és megkeressük a problémát. Optimistának kell maradnunk. Pozitív hétvége volt. Hoztunk fejlesztéseket és gyors volt az autó. A kvalifikáció remek volt és a versenytempó is. Pár futamon a gumikopással küszködtünk. Vasárnap bebizonyítottuk, hogy jók vagyunk és gyorsak. A szezon még mindig nagyon-nagyon hosszú. Még csak hat versenyünk volt. A Red Bullnak már voltak megbízhatósági problémái, és ezen a vasárnapon Charles-on volt a sor. Minden megtörténhet. Max-nak is voltak gondjai. Nem lehet semmit megjósolni.”- árulta el Mattia Binotto a Sky Sports-nak