Charles Leclerc az élről esett ki a Spanyol Nagydíjon. Autója lelassult és nem volt mit tenni. A monacóinak ki kellett állnia a bokszba és idő előtt véget is ért a versenye. Mi okozta a problémát?

A Ferrari még vasárnap Maranelloba szállította Leclerc autójának motorját. Hétfőn szétszedték és kiderült, hogy mi okozta Leclerc kiesését. Sok jó hírrel nem szolgáltak. Az MGU-H valamint a turbó is megsérült. Ráadásul rossz hír a maranellóiak számára, hogy egyik alkatrész sem javítható. A meghibásodott egységet hétfőn szétszedték a maranellói gyárban és kiderült, hogy mind a turbó, mind az MGU-H javíthatatlanul megsérült. Így Leclerc autójában a következő, monacói hétvégére ki kell cserélni ezeket az alkatrészeket.

“A teljeskörű vizsgálat után meggyőződtünk róla, hogy a meghibásodást nem a sérült alkatrészek, vagy az erőforrás más elemeinek tervezési hibája okozta, és a leállás sem megbízhatósági probléma miatt következett be.”- írta közleményében a Ferrari. A közlemény arra utal, hogy a felmerülő gond egyszeri probléma, amelyet a külső körülmények – például a pokoli barcelonai hőség -, vagy pedig az ominózus alkatrészek használati módja okozta.

Leclerc eddig két erőforrást használt. A Ferrarinak most el kell döntenie, hogy visszatérnek-e az idény elején használt alkatrészekhez, vagy teljesen újakat szerelnek be. A szabályok szerint az idény során mindössze három darab MGU-H-t és turbót használhatnak a pilóták. Ha ezen felül többet kellene használni, az már büntetést von maga után.