A Mercedes az idei teljesítményéhez képest elég jól teljesített Barcelonában. Többen arról beszéltek, hogy nagyot fejlődött a német csapat. Mattia Binotto szerint korai lenne a Mercedes feltámadásáról beszélni. Ugyanis nyers tempó alapján ismét a Ferrari mögött végeztek volna.

A Mercedes eddigi legnagyobb fejlesztési csomagjával érkezett meg Barcelonába. Úgy tűnt, hogy meg tudták oldani a delfinezést. George Russell az idei második dobogós helyezését szerezte. Lewis Hamilton pedig az 5. helyig zárkózott fel, miután az első körben defektet kapott. Toto Wolff úgy fogalmazott, hogy ismét egy világbajnoki címre képes autóval rendelkeznek. Szerinte Hamilton a futamot is megnyerhette volna, ha nem kerül bele a rajt utáni incidensbe. Mattia Binotto szerint azonban nyers tempóban még mindig elmarad a Mercedes idei autója az övékétől.

“Gratulálok nekik, mert nagyot javítottak az autójuk tempóján. Ettől függetlenül az időmérőn 7 tizedre voltak a pole-pozíciótól. Ez sok egy ilyen rövid pályán. A versenyen pedig 30 másodperccel végeztek a Red Bull mögött. Szóval akár 40 másodperces is lehetett volna a lemaradásuk Charles mögött. 66 körrel számolva ez még mindig 6-7 tizedes lemaradás, ami még mindig nagy különbség. Akkora körülbelül, mint a Ferrari tavalyi hátránya.”- árulta el Mattia Binotto. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke másképp látja. Szerinte a versenyzői lassan csatázhatnak a Mercedesekkel.

“Ausztrália után 40 pontos lemaradásunk volt. Most pedig 6 pontos előnnyel megyünk Monacóba. Ha megnézzük, hogy hány pontot lehet idén szerezni, akkor nem írnám le a Mercedest. Tudjuk, hogy a Ferrarinak gyors autója van, de azt is látjuk, hogy mennyire gyorsan megváltozhatnak a dolgok.”- árulta el Christian Horner.